Jakoś nie mogę uwierzyć, że Chief Tyrol jest jednym z cylonów...
Niepokoi mnie fakt, że chief miał z Cally dziecko a, o ile mnie pamięć nie myli, cyloni nie są zdolni spłodzić potomków...
Jakoś nie mogę uwierzyć, że Chief Tyrol jest jednym z cylonów... Niepokoi mnie fakt, że chief miał z Cally dziecko a, o ile mnie pamięć nie myli, cyloni nie są zdolni spłodzić potomków...
@perfecti, nie wiem co Ciebie w tym odcinku wgniotło... Najgorszy odcinek BSG ever. Zupełnie NIC się w nim nie działo, a wszystko co sie wydarzyło jakieś takie naciągane i sztuczne.
@perfecti, nie wiem co Ciebie w tym odcinku wgniotło... Najgorszy odcinek BSG ever. Zupełnie NIC się w nim nie działo, a wszystko co sie wydarzyło jakieś takie naciągane i sztuczne.
Witam
Troszeczkę się pogubiłem w tych Cylonach "ludzio" podobnych.
A czy można prosić o wyliczenie dotychczas znanych Cylonów wraz z ich numeracją (chodzi o modele wyglądające jak ludzie)
1
2
3 D'Anna
4
5
6
7
8 Boomer
9
10
11
12
Witam Troszeczkę się pogubiłem w tych Cylonach "ludzio" podobnych.
A czy można prosić o wyliczenie dotychczas znanych Cylonów wraz z ich numeracją (chodzi o modele wyglądające jak ludzie) 1 2 3 D'Anna 4 5 6 7 8 Boomer 9 10 11 12
sezon 4 robi sie już naprawde nużący nie dziwie sie że jest to ostatni sezon. Obejrze go dopiero jak pojawi się całość bo nie lubie oglądać serialu z odcinka na odcinek. No może poza smallville, supernaturall czy Heros (ps kiedy nowy sezon)??)
sezon 4 robi sie już naprawde nużący nie dziwie sie że jest to ostatni sezon. Obejrze go dopiero jak pojawi się całość bo nie lubie oglądać serialu z odcinka na odcinek. No może poza smallville, supernaturall czy Heros (ps kiedy nowy sezon)??)
bolek111 pisze:Obejrze go dopiero jak pojawi się całość
Wątpie bo o ile pamiętam Xvid Asd mówił że będzie wystawiał tylko odcinek po odcinku bez całosci:). Chyba ze sciagniesz paczke 4,5 giga:P No ale moze i tak trafi całość w postaci jednego torrenta, kto wie:)
[quote="bolek111"]Obejrze go dopiero jak pojawi się całość [/quote]
Wątpie bo o ile pamiętam Xvid Asd mówił że będzie wystawiał tylko odcinek po odcinku bez całosci:). Chyba ze sciagniesz paczke 4,5 giga:P No ale moze i tak trafi całość w postaci jednego torrenta, kto wie:)
atathoth pisze:hmmm i znow blad . przeciez Number 8 (boomer) urodzila dziecko (Hera)....
Rodzić owszem mogą ale mam wrażenie, że nie mogą spłodzić... Gdyby mogli to mieli ku temu parę okazji jeszcze przed atakiem więcz dlaczego z nich nie skożystali skoro tak bardzo zależy im na mieszanym potomku? Właśnie dlatego myślę, że szef Tyrol nie jest cylonem... a może po prostu zbyt polubiłem tą postać i jakoś ciężko mi się z tą ewentualnością pogodzić...
[quote="atathoth"]hmmm i znow blad :D. przeciez Number 8 (boomer) urodzila dziecko (Hera)....[/quote] Rodzić owszem mogą ale mam wrażenie, że nie mogą spłodzić... Gdyby mogli to mieli ku temu parę okazji jeszcze przed atakiem więcz dlaczego z nich nie skożystali skoro tak bardzo zależy im na mieszanym potomku? Właśnie dlatego myślę, że szef Tyrol nie jest cylonem... a może po prostu zbyt polubiłem tą postać i jakoś ciężko mi się z tą ewentualnością pogodzić...
hmm... jestem ciekaw jak niska ogladalnosc bedziemy mieli w tym sezonie...
ostatni odcinek obejrzalem wlasciwie w kilka minut... w szybkosci klatkowania przebilem chyba nawet ktorys z odcinkow SGA 4 sezonu...
Moim zdaniem ten serial bedzie dobijany przez tworcow az do konca sezonu, kiedy to malo kto bedzie mial sile obejrzec ostatni odcinek live w tv (to mowie o usa)...
hmm... jestem ciekaw jak niska ogladalnosc bedziemy mieli w tym sezonie... ostatni odcinek obejrzalem wlasciwie w kilka minut... w szybkosci klatkowania przebilem chyba nawet ktorys z odcinkow SGA 4 sezonu...
Moim zdaniem ten serial bedzie dobijany przez tworcow az do konca sezonu, kiedy to malo kto bedzie mial sile obejrzec ostatni odcinek live w tv (to mowie o usa)...
Qrcze... - nie zgadzam się z Wami!!
Czwarty sezon jest jak na razie chyba jednym z najciekawszych!!
Poruszane są w nim bardzo istotne kwestie dla całego serialu i dotychczasowe odcinki są chyba najbardziej przemyślane.
Poruszają istotne kwestie i zagłębiają się w głąb "duszy" zarówno ludzkiej jak i cylońskiej.
Widzimy wspaniałą "grę" osób, które zmagają się z jarzmem, które nagle na nich spadło (okazało się, że są cylonami) i rozterkami z tym związanymi (kim naprawdę jestem?, czy bycie cylonem naprawdę różni sie od bycia człowiekiem? itp).
Widzimy ich przemianę w "kierunku zła" (Troy) oraz walkę o "pozostanie człowiekiem" (Szef).
Widzimy w końcu samą przemiane w Centurionach i Raiderach (po wyjęciu "bezpiecznika"), która pokazuje nam, że nawet te "mechaniczne" maszyny potrafią przejawiac "ludzkie" cechy (czuc strach przed uwstecznianiem i buntowac się).
Postac Baltara... - ludzie od zarania dziejów nie potrafili życ bez wszelakiego rodzaju "bogów" - serial ten doskonale nam to pokazuje:
Zamknięta społecznośc w statkach kosmicznych prędzej czy później musi wykształcic sobie jakiś kult - w tym przypadku kult jednostki, (widz to widzi) wprawdzie nie jest doskonała ale ma szczęście (jak sam Baltar stwierdził: "Boga nie ma, ale jest tam coś, co mnie kocha...").
Jego postac (Baltara) jest chyba najlepsza w tym serialu - początkowo sceptyk, naukowiec, egoista i przede wszystkim tchórz - on naprawdę nie chciał tego, co przez swój strach spowodował i w jakie wpadł tarapaty...
Odpowiedzialnośc jaka na niego spadła (prezydent) go przerosła - fantastycznie pokazana jest jego ułomnośc - tak naprawde jest słaby i uległy względem kobiet. Cały czas ma świadomośc, że to przez niego ludzkośc prawie została zniszczona i cały czas przez to cierpi równocześnie nie chce się do tego przyznac publicznie ("szóstka" w jego głowie tak naprawde jest jego sumieniem) - ludzie zaczynają go czcic i wielbic jak Boga - przyjmuje to choc nie potrafi znalezc się w tej sytuacji.
Czwarty sezon ma byc ostatni - chwała więc reżyserowi i scenarzystom, że starają się rozwikłac wszelkie nieścisłości i wyjaśnic widzom końcowe motywy, którymi najprawdopodbniej będą się kierowac kluczowe postacie.
Tym właśnie różni się ten serial, od innych tego produkcji - ostatni odcinek nie zakończy się motywem w stylu: "Napisałem program, który zniszczy Replikatory a Wraith same się wysadzą, i BUUUUM!!!....., Wracamy na ziemie!"
Serial BSG jest ewenementem i niestety często jest pomijany przez widzów, którzy "z zasadu nie lubią sci-fi" - otóż też nie przepadam za "latającymi spodkami" itp i pierwszy odcinek mnie trochę znurzył... ale potem dostrzegłem jego głębszy sens i tak naprawdę, do teraz sceny (animacje) batalistyczne traktuję jako ciekawy dodatek do fantastycznego i głebokiego scenariusza!!
To właśnie dlatego takie wypowiedzi w stylu: "Zupełnie NIC się w nim nie działo, a wszystko co sie wydarzyło jakieś takie naciągane i sztuczne."
powodują u mnie grynas współczucia na twarzy...
Qrcze... - nie zgadzam się z Wami!! Czwarty sezon jest jak na razie chyba jednym z najciekawszych!! Poruszane są w nim bardzo istotne kwestie dla całego serialu i dotychczasowe odcinki są chyba najbardziej przemyślane. Poruszają istotne kwestie i zagłębiają się w głąb "duszy" zarówno ludzkiej jak i cylońskiej. Widzimy wspaniałą "grę" osób, które zmagają się z jarzmem, które nagle na nich spadło (okazało się, że są cylonami) i rozterkami z tym związanymi (kim naprawdę jestem?, czy bycie cylonem naprawdę różni sie od bycia człowiekiem? itp). Widzimy ich przemianę w "kierunku zła" (Troy) oraz walkę o "pozostanie człowiekiem" (Szef). Widzimy w końcu samą przemiane w Centurionach i Raiderach (po wyjęciu "bezpiecznika"), która pokazuje nam, że nawet te "mechaniczne" maszyny potrafią przejawiac "ludzkie" cechy (czuc strach przed uwstecznianiem i buntowac się).
Postac Baltara... - ludzie od zarania dziejów nie potrafili życ bez wszelakiego rodzaju "bogów" - serial ten doskonale nam to pokazuje: Zamknięta społecznośc w statkach kosmicznych prędzej czy później musi wykształcic sobie jakiś kult - w tym przypadku kult jednostki, (widz to widzi) wprawdzie nie jest doskonała ale ma szczęście (jak sam Baltar stwierdził: [i]"Boga nie ma, ale jest tam coś, co mnie kocha..."[/i]). Jego postac (Baltara) jest chyba najlepsza w tym serialu - początkowo sceptyk, naukowiec, egoista i przede wszystkim tchórz - on naprawdę nie chciał tego, co przez swój strach spowodował i w jakie wpadł tarapaty... Odpowiedzialnośc jaka na niego spadła (prezydent) go przerosła - fantastycznie pokazana jest jego ułomnośc - tak naprawde jest słaby i uległy względem kobiet. Cały czas ma świadomośc, że to przez niego ludzkośc prawie została zniszczona i cały czas przez to cierpi równocześnie nie chce się do tego przyznac publicznie ("szóstka" w jego głowie tak naprawde jest jego sumieniem) - ludzie zaczynają go czcic i wielbic jak Boga - przyjmuje to choc nie potrafi znalezc się w tej sytuacji.
Czwarty sezon ma byc ostatni - chwała więc reżyserowi i scenarzystom, że starają się rozwikłac wszelkie nieścisłości i wyjaśnic widzom końcowe motywy, którymi najprawdopodbniej będą się kierowac kluczowe postacie. Tym właśnie różni się ten serial, od innych tego produkcji - ostatni odcinek nie zakończy się motywem w stylu: [i]"Napisałem program, który zniszczy Replikatory a Wraith same się wysadzą, i BUUUUM!!!....., Wracamy na ziemie!"[/i]
Serial BSG jest ewenementem i niestety często jest pomijany przez widzów, którzy "z zasadu nie lubią sci-fi" - otóż też nie przepadam za "latającymi spodkami" itp i pierwszy odcinek mnie trochę znurzył... ale potem dostrzegłem jego głębszy sens i tak naprawdę, do teraz sceny (animacje) batalistyczne traktuję jako ciekawy dodatek do fantastycznego i głebokiego scenariusza!!
To właśnie dlatego takie wypowiedzi w stylu: [i]"Zupełnie NIC się w nim nie działo, a wszystko co sie wydarzyło jakieś takie naciągane i sztuczne."[/i] powodują u mnie grynas współczucia na twarzy...
hmm... momencik... to byl serial SF, a nie psychologiczno-spoleczny... I wydaje mi sie, ze wlasnie z tego powodu czesc osob go oglada (lub ogladala)...
Poza tym... zbyt czesto wedlug mnie powtarzaja sie pewne kwestie, sytuacje, itp...
hmm... momencik... to byl serial SF, a nie psychologiczno-spoleczny... I wydaje mi sie, ze wlasnie z tego powodu czesc osob go oglada (lub ogladala)...
Poza tym... zbyt czesto wedlug mnie powtarzaja sie pewne kwestie, sytuacje, itp...