Battlestar Galactica

a long, long time ago..
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
youtube Warszawa

Post autor: atathoth »

ta!! ta scenka tez mnie powalila z nog!
A jak do tego jeszcze dojda raidery ktore sie zbuntuja! To bedzie dopiero zabawa :D!
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

Jakoś nie mogę uwierzyć, że Chief Tyrol jest jednym z cylonów...
Niepokoi mnie fakt, że chief miał z Cally dziecko a, o ile mnie pamięć nie myli, cyloni nie są zdolni spłodzić potomków...
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

hmmm i znow blad :D. przeciez Number 8 (boomer) urodzila dziecko (Hera)....
perfecti
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: perfecti »

eztv juz 5 odcinek wypuściło!!
Wgniata w ziemie!!
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

@perfecti, nie wiem co Ciebie w tym odcinku wgniotło... Najgorszy odcinek BSG ever. Zupełnie NIC się w nim nie działo, a wszystko co sie wydarzyło jakieś takie naciągane i sztuczne.

Czyżby wielkie BSG zaczęło się staczać? :(
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Czerwek »

kacperski pisze:Czyżby wielkie BSG zaczęło się staczać? :(
To juz chyba jakis czas temu sie zaczelo... :(
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

BSG [4x05] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
aksel3
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę
Kontakt:

Post autor: aksel3 »

Dzięki za wstawkę.
Dek
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: Dek »

Witam
Troszeczkę się pogubiłem w tych Cylonach "ludzio" podobnych.

A czy można prosić o wyliczenie dotychczas znanych Cylonów wraz z ich numeracją (chodzi o modele wyglądające jak ludzie)
1
2
3 D'Anna
4
5
6
7
8 Boomer
9
10
11
12
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Spoiler:
freeman
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: freeman »

Spoiler:
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Panowie, ja tu widze nieścisłości, to dwie różne listy. to jak jest z tymi Cylonami? :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
batman2k3
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: batman2k3 »

Tak jak napisał @freeman.
bolek111
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: bolek111 »

sezon 4 robi sie już naprawde nużący nie dziwie sie że jest to ostatni sezon. Obejrze go dopiero jak pojawi się całość bo nie lubie oglądać serialu z odcinka na odcinek. No może poza smallville, supernaturall czy Heros (ps kiedy nowy sezon)??)
slayer
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: slayer »

bolek111 pisze: Heros (ps kiedy nowy sezon)??)
z tego co mi wiadomo w drugiej polowie wrzesnia ma byc
Mr.Wolf
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mr.Wolf »

bolek111 pisze:Obejrze go dopiero jak pojawi się całość

Wątpie bo o ile pamiętam Xvid Asd mówił że będzie wystawiał tylko odcinek po odcinku bez całosci:). Chyba ze sciagniesz paczke 4,5 giga:P No ale moze i tak trafi całość w postaci jednego torrenta, kto wie:)
Rafalito
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Rafalito »

atathoth pisze:hmmm i znow blad :D. przeciez Number 8 (boomer) urodzila dziecko (Hera)....
Rodzić owszem mogą ale mam wrażenie, że nie mogą spłodzić... Gdyby mogli to mieli ku temu parę okazji jeszcze przed atakiem więcz dlaczego z nich nie skożystali skoro tak bardzo zależy im na mieszanym potomku? Właśnie dlatego myślę, że szef Tyrol nie jest cylonem... a może po prostu zbyt polubiłem tą postać i jakoś ciężko mi się z tą ewentualnością pogodzić...
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

hmm... jestem ciekaw jak niska ogladalnosc bedziemy mieli w tym sezonie...
ostatni odcinek obejrzalem wlasciwie w kilka minut... w szybkosci klatkowania przebilem chyba nawet ktorys z odcinkow SGA 4 sezonu...

Moim zdaniem ten serial bedzie dobijany przez tworcow az do konca sezonu, kiedy to malo kto bedzie mial sile obejrzec ostatni odcinek live w tv (to mowie o usa)...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Qrcze... - nie zgadzam się z Wami!!
Czwarty sezon jest jak na razie chyba jednym z najciekawszych!!
Poruszane są w nim bardzo istotne kwestie dla całego serialu i dotychczasowe odcinki są chyba najbardziej przemyślane.
Poruszają istotne kwestie i zagłębiają się w głąb "duszy" zarówno ludzkiej jak i cylońskiej.
Widzimy wspaniałą "grę" osób, które zmagają się z jarzmem, które nagle na nich spadło (okazało się, że są cylonami) i rozterkami z tym związanymi (kim naprawdę jestem?, czy bycie cylonem naprawdę różni sie od bycia człowiekiem? itp).
Widzimy ich przemianę w "kierunku zła" (Troy) oraz walkę o "pozostanie człowiekiem" (Szef).
Widzimy w końcu samą przemiane w Centurionach i Raiderach (po wyjęciu "bezpiecznika"), która pokazuje nam, że nawet te "mechaniczne" maszyny potrafią przejawiac "ludzkie" cechy (czuc strach przed uwstecznianiem i buntowac się).

Postac Baltara... - ludzie od zarania dziejów nie potrafili życ bez wszelakiego rodzaju "bogów" - serial ten doskonale nam to pokazuje:
Zamknięta społecznośc w statkach kosmicznych prędzej czy później musi wykształcic sobie jakiś kult - w tym przypadku kult jednostki, (widz to widzi) wprawdzie nie jest doskonała ale ma szczęście (jak sam Baltar stwierdził: "Boga nie ma, ale jest tam coś, co mnie kocha...").
Jego postac (Baltara) jest chyba najlepsza w tym serialu - początkowo sceptyk, naukowiec, egoista i przede wszystkim tchórz - on naprawdę nie chciał tego, co przez swój strach spowodował i w jakie wpadł tarapaty...
Odpowiedzialnośc jaka na niego spadła (prezydent) go przerosła - fantastycznie pokazana jest jego ułomnośc - tak naprawde jest słaby i uległy względem kobiet. Cały czas ma świadomośc, że to przez niego ludzkośc prawie została zniszczona i cały czas przez to cierpi równocześnie nie chce się do tego przyznac publicznie ("szóstka" w jego głowie tak naprawde jest jego sumieniem) - ludzie zaczynają go czcic i wielbic jak Boga - przyjmuje to choc nie potrafi znalezc się w tej sytuacji.

Czwarty sezon ma byc ostatni - chwała więc reżyserowi i scenarzystom, że starają się rozwikłac wszelkie nieścisłości i wyjaśnic widzom końcowe motywy, którymi najprawdopodbniej będą się kierowac kluczowe postacie.
Tym właśnie różni się ten serial, od innych tego produkcji - ostatni odcinek nie zakończy się motywem w stylu: "Napisałem program, który zniszczy Replikatory a Wraith same się wysadzą, i BUUUUM!!!....., Wracamy na ziemie!"

Serial BSG jest ewenementem i niestety często jest pomijany przez widzów, którzy "z zasadu nie lubią sci-fi" - otóż też nie przepadam za "latającymi spodkami" itp i pierwszy odcinek mnie trochę znurzył... ale potem dostrzegłem jego głębszy sens i tak naprawdę, do teraz sceny (animacje) batalistyczne traktuję jako ciekawy dodatek do fantastycznego i głebokiego scenariusza!!

To właśnie dlatego takie wypowiedzi w stylu: "Zupełnie NIC się w nim nie działo, a wszystko co sie wydarzyło jakieś takie naciągane i sztuczne."
powodują u mnie grynas współczucia na twarzy...
Czerwek
Wskaż do odpowiedzi

hmm... momencik... to byl serial SF, a nie psychologiczno-spoleczny... I wydaje mi sie, ze wlasnie z tego powodu czesc osob go oglada (lub ogladala)...

Poza tym... zbyt czesto wedlug mnie powtarzaja sie pewne kwestie, sytuacje, itp...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ