Dexter

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

@ana81 czemu? Generalnie serial mógłby się zakończyć zarówno po 1 jak i po 2 sezonie. Temat serii zamknięty jest, a Dex sobie żyje dalej, proste... :)
Obrazek
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

AreQ_BAH
Pierwszy sezon nie był skupiony na Dexterze tylko na mordercy z samochodu chłodni.
Dopiero 2 sezon był oparty na jego zbrodniach.
Obawiam się, że teraz to już będzie tylko ciągnięcie serialu dla kasy...
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

szkoda ze trzeci sezon nie bedzie oparty na fabule z drugiej ksiazki, glowny "zły" to byl niezly psychol.

mam nadzieje ze kolejny sezon zachowa poziom, bo najnowsza ksiazka o Dexie to niezla padaka.
Faridrox
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Faridrox »

Pamiętacie możne w jakim wyciekły te 2 pierwsze odcinki dexa 2 serii ?
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

no i znowu polska telewizja (tym razem tvn) pokazała sie z dobrej strony
dexter bedzie emitowany we wtorki o 23,30
wskazniki ogladalnosci znowu beda gigantyczne :smile:
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Nie lubię oglądać seriali w tv - lektor + przerwy reklamowe, często psują efekt. Co zaczyna sie coś dziać, bach - reklamka :P
psidog
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: psidog »

Biorąc pod uwagę charakter serialu i jego fabułę, nic dziwnego, że polska telewizja puszcza go przed północą. Nasze telewizje rządzą się odrobinę innymi prawami niż zachodnie.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Ja już nawet nie patrze na propozycje polskich kanałów telewizyjnych. Niewybaczalnym jest zepsucie sobie takiego serialu oglądając go z lektorem, który w Polsce jest "pożal się Boże".
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

ja też napewno nie bede ogladał Dextera na TVN, ale za to z ciekawości oblookam Californication, chce zobaczyc jak zepsuli/ocenzurowali ten serial w polskiej kablówce :mrgreen:
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

premiera 3 sezonu 29 września
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

:-) super, oby był równie dobry xo dwa poprzednie :)
Obrazek
djjasiek
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: djjasiek »

Biorąc pod uwagę charakter serialu i jego fabułę, nic dziwnego, że polska telewizja puszcza go przed północą. Nasze telewizje rządzą się odrobinę innymi prawami niż zachodnie.
Tak, tylko zauważ, że "takie" seriale są puszczane jedynie w stacjach kablowych w USA (czyli odpowiednik polskiego HBO czy C+). Chcieli kiedyś puścić właśnie Dextera i bodajże Sopranos, to amerykański odpowiednik KRRiT się nie zgodził w ogóle na puszczenie w ogólnodostępnej TV. Więc raczej już w Polsce jest minimalnie lepiej - TVN ma Dextera i Californication, na TVP 1 będzie Rzym okrojony (o godz. 20), natomiast następnego dnia na TVP 2 w nocy będzie pełna wersja. Więc tak strasznie nie narzekajmy na polską telewizję, że nie puszcza seriali niepoprawnych politycznie. Pokażcie mi chociaż taki jeden w USA z innej stacji niż Showtime czy HBO.

A ogólnie piszę tego posta, bo dziś o 23.30 jest premiera Dextera na TVNie. I ja z czystej ciekawości zobaczę co to będzie.
Shedin
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: Shedin »

Uważam podobnie.Dobrze że jest,inni mają gorzej.Lektor?CI co go nie potzrebuja już nigdy nie będą z jego pracy zadowoleni... PS.Dexter,Californication,The Shield prawdziwa gorączka w tym wrześniu
Shen
Wskaż do odpowiedzi

biednie sie ogladalo z lektorem, jak mozna przeklenstwa Deb tlumaczyc na jakies o kurcze itp
Awatar użytkownika
Gawith
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam
Kontakt:

Post autor: Gawith »

Ale aż tak źle nie było, tylko monologi Dexa sporo tracą :P a normalka że tłumaczą wszystko jako "kurcze". Ostatnio w kinie na X-Files omał ze śmiechu z krzesła nie spadłem jak przetłumaczyli tekst Muldera coś w stylu: He did propably take it from ass too. jako... To pewnie też wziął z sufitu...
Shen
Wskaż do odpowiedzi

pierwszy odcinek 3 sezonu juz do mnie leci
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Na mininovej wykazuje jakieś "niewymiarowe" rozmiary, czyżby trwał dłużej niż zwykły odcinek;)?
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

co to sie stalo ze juz go wypuscili??? :shock:
mxgts
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mxgts »

Sqter pisze:Na mininovej wykazuje jakieś "niewymiarowe" rozmiary, czyżby trwał dłużej niż zwykły odcinek;)?
wlasnie tez mnie to zastanawia i nie wiem czy zassac go juz czy czekac na wersje ~350 MB :roll:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ