Stargate Atlantis

a long, long time ago..
Helventis
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Helventis »

Nowa rasa hehehe kojarzy sie z atakiem klonow ;p
nom, te kombinezony przypominają troche Szturmowców :D
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

Part1... To poczekam aż będzie part 2 i razem pooglądam :) Szkoda że teraz będzie przerwa o ile się nie mylę, tylko nie pamiętam do kiedy?
Obrazek
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Kilka informacji...co dalej (prawdopodobnie) :D z SGA.

Amanda Tapping znana z roli Samanthy Carter w obu seriach spod znaku Stargate zdradziła kilka informacji o planach pracy nad zapowiadanymi na przyszły rok filmami nawiązującymi zarówno do serii SG-1 jak i Atlantis. Według Tapping prace nad trzecim filmem rozwijającym wątki znane z oryginalnej serii Stargate oraz obrazem zamykającym historie z piątego sezonu Atlantis mają ruszyć jednocześnie na przełomie wiosny i lata przyszłego roku. W obu produkcjach pojawi się aktorka, która dodatkowo podpisała umowę na występ w finałowym epizodzie SG Atlantis.

Informacja o nowej produkcji związanej z SG-1, wprawdzie nie potwierdzona przez MGM, rozwiązuje w jakimś stopniu spekulacje jakie od jakiegoś czasu pojawiały się na ten temat na portalach amerykańskich. Tapping nie podała jednak żadnych szerszych informacji na temat filmu ani jego premiery. Prawdopodobnie nowa produkcja o SG-1 trafi bezpośrednio na DVD a stać się to może najwcześniej w 2010 roku. Film zamykający wątki z piątego sezonu Atlantis widzowie będą mogli obejrzeć wcześniej - już w 2009 roku. Pisze o tym GateWorld.
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Pawel
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Pawel »

Stargate Atlantis w AXN Sci Fi od listopada.

źródło PrimeTime.blox.pl

Szkoda tylko że pewnie z kiepskim lektorem i w formacie obrazu 4:3.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

beata101 pisze:Amanda Tapping znana z roli Samanthy Carter w obu seriach spod znaku Stargate zdradziła kilka informacji o planach pracy... (...)
A kim ona jest, że wypowiada sie na temat prac nad serialem? Producentem?, Reżyserem? - co najwyżej spała z nimi bo tak naprawdę to prócz roli jaką zagrała w tym serialu swego czasu to nic więcej sobą nie reprezentuje.
To własnie serial Stargate wypromował ją na (pseudo) "gwiazdę" ale ten kredyt juz sie skończył.
Widac, że reżyser jakby "na siłę" próbował ja wcisnąc do SGA (po zakończeniu SG-1) ale sie nie sprawdziła w tej roli (przewidziałem to w moich wczesniejszych postach) dlatego szybciutko została zastąpiona przez Richarda Woolsey'a (Roberta Picardo).

Samantha Carter jest "bezpłciowa" i choc grając "w tle" w SG-1 była do przyjęcia to kreowanie jej na pierwszoplanowe role jest bez sensu gdyż się do tego nie nadaje.
Od początku określałem ją mianem "maślana" co chyba doskonale odzwierciedla jej harakter. Ostatnio próbuje swoich sił w serialu "Sanctuary" jednak bez powodzenia - szkoda, że reżyser na siłę trzyma ją w obsadzie serialu Stargate i co rusz prubuje znaeźc dla niej jakies miejsce (stąd moje podejrzenia o ich bliskiej zażyłosci).

Wpychanie jej na siłe do nowych odcinków czy filmów pod znakiem SG w żaden sposób nie zagwarantuje filmowi sukcesu bo chyba nikt tak naprawdęjej nie "uwielbia" bo nie ma za co - nigdy niczym w serialu się nie wybiła - żadną cechą - to już drugoplanowy Zelenka bije ją na głowę!!

Ale może wrócmy do serialu - tu znowu klapa - odcinak Stargate Atlantis [5x10] First Contact Part1 w założeniu reżysera miał wnieśc nowy powiew poprzez wprowadzenie czegoś nowego - w tym przypadku postawiono na
Spoiler:
Nie widzicie, że reżyser Was nabiera?
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Nie zgadzam się, Amanda Tapping jest jedną z bardziej kolorowych postaci z universum stargate. W sg1 to jest jej zyciowa rola :)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: neotps »

No chyba nie mówisz serio o Amandzie? Manekin lepiej by grał niż ona. Jest sztywna, kiepsko gra, jakoś nigdy za nią nie przepadałem. Grała wszystko najedno kopyto, jakby się w ogóle nie starała.

Ps.
uff, ulżyło mi jak przeczytałem post asd, bo myslałem, że będzie więcej takich którzy uważają amande za dobrą aktorke :lol:
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

Odnoś Amandy można napisać jedno - po prostu jest w tych serialach . Każdy z nas przyzwyczaił się do tej twarzy :)
neotps
Wskaż do odpowiedzi

CO wcale nie było trudne.. dobrymi fundamentami do tego przyzwyczajenia było przyzwyczajenie do widoku ścian:) Tyle samo w nich życia i emocji.
orestblod
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: orestblod »

Jak do samych tytulowych Gwiezdnych Wrot ;p tez sa i stoja :D
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Tylko ze jak Amanda kicha to nie ma takiego efektu co jak gwiezdne wrota to robia :-)
piter556
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: piter556 »

Powiem tak, KOLEJNY BOMBOWY ODCINEK!!!Ta walka w kosmosie z....pfff. Nie będę spoilerował :tongue: Szkoda, że przy cancelu :( Ale polecam obejrzeć!! Nawet bez napisów!! :D
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

xvidasd pisze:... Samantha Carter jest "bezpłciowa" i choc grając "w tle" w SG-1 była do przyjęcia to kreowanie jej na pierwszoplanowe role jest bez sensu gdyż się do tego nie nadaje.
Od początku określałem ją mianem "maślana" co chyba doskonale odzwierciedla jej harakter. ...
Brakuje tylko stwierdzenia że Amanda Tapping była tajnym współpracownikiem SB o pseudonimie "Bolek" :P
Obrazek
Ignorance is a virtue.
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Ona byla wtedy jeszcze mała, to jej dziadek taki nick mial:-)
Taak, prawda że odcinek 11 był świetny. Oczywiście SGA oglądam bez napisów, na które czekać sensu nie ma. Walka w kosmosie była dobra, choć stargate nigdy za dobrych efektów specjalnych pod tym względem nie miał. Przydała by się lepsza rotacja kamery z różnych kątów, a tak mam wrażenie że wszystko się dzieje wewnątrz kartonowego pudła pomalowanego na czarno z białymi plamami udającymi gwiazdy i koleś w czarnych rękawiczkach trzyma dwa modele statków:-)
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

:pirat: No ale przecież tak właśnie jest jak napisałeś. Ale fakt, mogli by zrobić 3-4 pudła, i dać więcej zarobić temu kolesiowi.

; - )
Obrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

SGA [5x11] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
neotps
Wskaż do odpowiedzi

Stargate ma taką dziwną wade.. Z jednej strony jak robią to spokojnie seria polega na tym samym - wyprawa - atakowani są i wychodzą z tego cało. Ale gdy już coś robią, np. ta bitwa w kosmosie, to robią to baaardzo naciągane.. Bo jak by nazwać to:
Spoiler:
ale poza tym nowe odcinki ciekawe interesujące i dodające świeżości serii..
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

Spoiler:
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

"Dwuodcinkowiec" wspaniały,
Spoiler:
We are against piracy, please don't attack ships.
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Nie chce mi się sprawdzać ale ktoś przewidział, że..
Spoiler:
no i nadal nie mogę przeżyć tego cancela :(

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ