ana81 pisze:Już sama nie wiem, ale albo ja mam ostatnio serialowy przesyt, albo ta seria jest najsłabsza z dotychczasowych
Też tak uważam, ale to nie znaczy że i tak nie jest dobry. Ogólnie rzecz biorąc jest to jeden z najlepszych seriali które oglądałem, a Michael Hall którego wcześniej widziałem w "Six Feet Under" albo w "Paycheck" pokazał, że jest wszechstronnym aktorem nie tylko w roli homoseksualisty :grin:
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
[quote="ana81"]Już sama nie wiem, ale albo ja mam ostatnio serialowy przesyt, albo ta seria jest najsłabsza z dotychczasowych[/quote] Też tak uważam, ale to nie znaczy że i tak nie jest dobry. Ogólnie rzecz biorąc jest to jeden z najlepszych seriali które oglądałem, a Michael Hall którego wcześniej widziałem w "Six Feet Under" albo w "Paycheck" pokazał, że jest wszechstronnym aktorem nie tylko w roli homoseksualisty :grin:
Ja raczej też nie odstawię Dextera - bo sam serial mimo swych wzlotów, a ostatnio upadków (?) i tak jest dobry.
To co mi przeszkadza tym razem, to rozwleczona fabuła :-(
Ale pomysł, jak zawsze, interesujący
Ja raczej też nie odstawię Dextera - bo sam serial mimo swych wzlotów, a ostatnio upadków (?) i tak jest dobry. To co mi przeszkadza tym razem, to rozwleczona fabuła :-( Ale pomysł, jak zawsze, interesujący :D
ana81 pisze:
To co mi przeszkadza tym razem, to rozwleczona fabuła :-(
Stanowczo się nie zgodzę! Jeśli chcesz zobaczyć co to znaczy rozwleczona fabuła, zobacz sobie np Losta. Zobacz jak można wstawiać bez sensu jakieś pościgi po dżungli, tylko po to, żeby zapełnić dodatkowe kilka minut czasu antenowego. W Dexterze tego nie mamy. Każdy odcinek przynosi nowe informacje, nowe wydarzenia. Zresztą po bardzo stresującym 2 sezonie, należy się Dexterowi trochę odpoczynku.
[quote="ana81"] To co mi przeszkadza tym razem, to rozwleczona fabuła :-( [/quote]
Stanowczo się nie zgodzę! Jeśli chcesz zobaczyć co to znaczy rozwleczona fabuła, zobacz sobie np Losta. Zobacz jak można wstawiać bez sensu jakieś pościgi po dżungli, tylko po to, żeby zapełnić dodatkowe kilka minut czasu antenowego. W Dexterze tego nie mamy. Każdy odcinek przynosi nowe informacje, nowe wydarzenia. Zresztą po bardzo stresującym 2 sezonie, należy się Dexterowi trochę odpoczynku. ;)
Gdzieś - nie pamiętam gdzie - wyczytałem, że w tym sezonie Rita pozna mordercze oblicze Dextera. Zobaczymy czy to prawda. Jeśli tak - bedzie się działo.
[spoiler]Gdzieś - nie pamiętam gdzie - wyczytałem, że w tym sezonie Rita pozna mordercze oblicze Dextera. Zobaczymy czy to prawda. Jeśli tak - bedzie się działo.[/spoiler]
psidog
Nie porównuję tu Dextera z innymi serialami, tylko z tym co wcześniej mogliśmy zobaczyć. A w stosunku do tego co było, to teraz dużo mniej i wolniej się dzieje..
[b]psidog[/b] Nie porównuję tu Dextera z innymi serialami, tylko z tym co wcześniej mogliśmy zobaczyć. A w stosunku do tego co było, to teraz dużo mniej i wolniej się dzieje..
No nie ma co ukrywać że sezon jest troche inny niż 2 wczesniejsze. Ogólnie rzecz biorąc to z Nami widzami jest tak że jak jakiś podobny wątek ciągnie się przez kilka sezonów to narzekamy że za długo. Pozniej jak dostajemy coś nowego to znów narzekamy że to, że tamto
Przyzwyczajamy się i tyle, niemniej Dextera warto oglądać za całokształt.
No nie ma co ukrywać że sezon jest troche inny niż 2 wczesniejsze. Ogólnie rzecz biorąc to z Nami widzami jest tak że jak jakiś podobny wątek ciągnie się przez kilka sezonów to narzekamy że za długo. Pozniej jak dostajemy coś nowego to znów narzekamy że to, że tamto :D
Przyzwyczajamy się i tyle, niemniej Dextera warto oglądać za całokształt.
Ale promo następnego na końcu odcinka fajnie się zapowiada.
Spoiler:
Wygląda na to, że Dexter wyruszy znowu na łowy.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Douglas Adams
Końcówka zwiastuje całkiem porządny ciąg dalszy. Chyba 2 sezon, który od początku do końca trzymał w napięciu sprawił, że część z nas zwątpiła w Dexa po tych kilku spokojniejszych epizodach. Zapomnieliśmy, że 1 sezon też nie zaczął się od trzęsienia ziemi .
Końcówka zwiastuje całkiem porządny ciąg dalszy. Chyba 2 sezon, który od początku do końca trzymał w napięciu sprawił, że część z nas zwątpiła w Dexa po tych kilku spokojniejszych epizodach. Zapomnieliśmy, że 1 sezon też nie zaczął się od trzęsienia ziemi ;) .
Tak mi się wydawało, że prędzej czy później Miguel dowie się całej prawdy o Dexterze
Po zapowiedzi można wnioskować, że następny też będzie niezły
Douglas Adams
Świetny odcinek, zwłaszcza końcówka. [spoiler]Tak mi się wydawało, że prędzej czy później Miguel dowie się całej prawdy o Dexterze[/spoiler] Po zapowiedzi można wnioskować, że następny też będzie niezły :)
[spoiler]Czy Dexter mu zaufa i nie będzie się bał, że go kiedyś wyda? A może go zabije ale czy nie będzie zbyt wielkiego śledztwa? Co na to jego kodeks?[/spoiler]