Stargate Atlantis
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
- youtube Warszawa
-
darklord
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
-
Aye
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
Mi najbardziej podopał się fakt, że odcinek był poświecony jednemu z wątków głównych, a nie jakiejś nic nie wnoszącej hostori, jak ten gdy porwano siostre Rodneya. A końcówka cóż, była ciekawa, ale pewni i tak na jej rozwinięcie będziemy musieli jeszcze troche poczekać.
We are against piracy, please don't attack ships.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Bardzo dobry odcinek, zwłaszcza, że w końcu zaczęło się coś dziać w "głównej" sprawie.
SPOJLER:
Sojusz trzech sił przeciwko replikatorom, mowy pmysł Rodney'a dotyczący skupiena masy replikatorów w jedną całość zamiast dotychczasowej walki z wprowadzeniem kodu mającego na celu "rozszczepienie" nanitów to świeży powiew - znak, że strajk scenarzystów odniósł skutek - pewnie ktoś inny napisał scenariusz do tego odcinka (choć mogę się mylić).
Również zakończenie jest świetne i rozwojowe.
Oczywiście bardzo lubię odcinki w stylu "Gawędziarza" i to jest świetne w tym serialu, że raz zaskakuje nas takimi historyjkami a raz przenosi nas do odcinków pełnych akcji z motywu przewodniego i dopóki scenarzyści będą potrafili odpowiednio to wyważyć to serial ma duże szanse doścignąć SG-1 w ilości sezonów.
A teraz mam pewne pytanie do znawców tematu, gdyż pewien fakt nie daje mi spokoju... Być może opuściłem jakąś lekcję fizyki ale nie wstydzę się zapytać:
W odcinku tym chodziło chodziło o takie skupienie w sobie masy replikatorów, żeby ich masa była cięższa niż powierzchnia planety co skutkowało zapadnięcięm się tej planety "w sobie" a co za tym idzie Implozją.
Każdy wie co to implozja, ale czy Implozja kończy się eksplozją tak jak to było przedstawione w filmie?

Czy też może "zapadanie się w sobie" osiąga w końcu jakąś masę krytyczną, która przeradza sie w eksplozję?
SPOJLER:
Sojusz trzech sił przeciwko replikatorom, mowy pmysł Rodney'a dotyczący skupiena masy replikatorów w jedną całość zamiast dotychczasowej walki z wprowadzeniem kodu mającego na celu "rozszczepienie" nanitów to świeży powiew - znak, że strajk scenarzystów odniósł skutek - pewnie ktoś inny napisał scenariusz do tego odcinka (choć mogę się mylić).
Również zakończenie jest świetne i rozwojowe.
Oczywiście bardzo lubię odcinki w stylu "Gawędziarza" i to jest świetne w tym serialu, że raz zaskakuje nas takimi historyjkami a raz przenosi nas do odcinków pełnych akcji z motywu przewodniego i dopóki scenarzyści będą potrafili odpowiednio to wyważyć to serial ma duże szanse doścignąć SG-1 w ilości sezonów.
A teraz mam pewne pytanie do znawców tematu, gdyż pewien fakt nie daje mi spokoju... Być może opuściłem jakąś lekcję fizyki ale nie wstydzę się zapytać:
W odcinku tym chodziło chodziło o takie skupienie w sobie masy replikatorów, żeby ich masa była cięższa niż powierzchnia planety co skutkowało zapadnięcięm się tej planety "w sobie" a co za tym idzie Implozją.
Każdy wie co to implozja, ale czy Implozja kończy się eksplozją tak jak to było przedstawione w filmie?

Czy też może "zapadanie się w sobie" osiąga w końcu jakąś masę krytyczną, która przeradza sie w eksplozję?

-
Wskaż do odpowiedzi
Naprawdę nie wiem czy to może Stargateowy głód to spowodował ale ten odcinek jest w mojej opinii jednym z najlepszych Atlantisów już od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że utrzymają poziom z tego odcinka (chociaż przynam , że to mało realne
) i będzie tak do końca sezonu. Następny odcinek zapowiada się ciekawie 

-
Wskaż do odpowiedzi
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
wczoraj nadrobiłem zaległości i obejrzałem odcinki 4x10,11,12 i musze przyznac że serial chyba wraca do dawnej formy, szczególnie genialny (w porównaniu do reszty 4 sezonu) odcinek 11 (FRAN! mnie rozwaliła
) ale i ep 12 niezły był. ciekawe co scenarzyści dla nas przygotowali w 13 odcinku... mam nadzieje ze to nie byl tylkjo chwilowy skok jakosci serialu, i że ten poziom utrzyma sie do konca serialu 

-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
-
Wskaż do odpowiedzi
Z tego co pamiętam to były problemy gdy wychodził sezon odcinek po odcinki, wtedy ktoś kto go wstawiał to zamiast wpisać sezon 3x.. wpisał sezon 10x... (pomyłka do GS-1) - przy uploadzie całego sezony błąd został poprawionyMoj brat oglada teraz sezon 3 atlantis i dowiedzialem sie od niego ze odcinki sa pomieszane (14-15-16-17-18-19)
Co do samego 14 odcinka powinien być dobry - u mnie w każdym razie działa

PS. Jak masz troszkę czasu przejrzyj cały temat na starym forum - może tam jest dokładniejsza odpowiedz

-
darklord
Wskaż do odpowiedzi - wciągam się
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
Co do 3goe sezonu:
Śmierć doktorka nie miała większego wpływu na główne wątki, więc jak ktoś nie oglądał jeszcze to może spokojnie oglądać tak jak jest.
Co do nowego epa to podobał mi się chyba najbardziej z ostatniej serii, mam nadzieje że nie obniżą poziomu scenariusza w następnych i będą trzymać się więcej głównego wątka, a odskocznie będą nie częściej niż co 4-5 epy.
Śmierć doktorka nie miała większego wpływu na główne wątki, więc jak ktoś nie oglądał jeszcze to może spokojnie oglądać tak jak jest.
Co do nowego epa to podobał mi się chyba najbardziej z ostatniej serii, mam nadzieje że nie obniżą poziomu scenariusza w następnych i będą trzymać się więcej głównego wątka, a odskocznie będą nie częściej niż co 4-5 epy.
Oceń ten serial