Stargate Atlantis

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

Post autor: despo »

Odcinek szczerze mówiąc średni ale na pewno lepszy od wcześniejszych. Gdyby nie ostatnia scena to raczej byłby poniżej średniej.
Awatar użytkownika
darklord
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: darklord »

WOW nareszcie cos sie zaczeło dziac, juz myslalem ze ten serial calkowicie schodzi na psy a tu prosze bardzo mile zaskoczenie :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Aye
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: Aye »

Sam, fakt że w tym odcinku komputery popracowały dłużej niż w innych nie oznacza jeszcze, że serial wrócił na właściwe tory, choć zgadzam się iż ostatnia scena daje pewną nadzieję ku temu.
Obrazek
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

Mi najbardziej podopał się fakt, że odcinek był poświecony jednemu z wątków głównych, a nie jakiejś nic nie wnoszącej hostori, jak ten gdy porwano siostre Rodneya. A końcówka cóż, była ciekawa, ale pewni i tak na jej rozwinięcie będziemy musieli jeszcze troche poczekać.
We are against piracy, please don't attack ships.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Bardzo dobry odcinek, zwłaszcza, że w końcu zaczęło się coś dziać w "głównej" sprawie.

SPOJLER:
Sojusz trzech sił przeciwko replikatorom, mowy pmysł Rodney'a dotyczący skupiena masy replikatorów w jedną całość zamiast dotychczasowej walki z wprowadzeniem kodu mającego na celu "rozszczepienie" nanitów to świeży powiew - znak, że strajk scenarzystów odniósł skutek - pewnie ktoś inny napisał scenariusz do tego odcinka (choć mogę się mylić).
Również zakończenie jest świetne i rozwojowe.

Oczywiście bardzo lubię odcinki w stylu "Gawędziarza" i to jest świetne w tym serialu, że raz zaskakuje nas takimi historyjkami a raz przenosi nas do odcinków pełnych akcji z motywu przewodniego i dopóki scenarzyści będą potrafili odpowiednio to wyważyć to serial ma duże szanse doścignąć SG-1 w ilości sezonów.

A teraz mam pewne pytanie do znawców tematu, gdyż pewien fakt nie daje mi spokoju... Być może opuściłem jakąś lekcję fizyki ale nie wstydzę się zapytać:

W odcinku tym chodziło chodziło o takie skupienie w sobie masy replikatorów, żeby ich masa była cięższa niż powierzchnia planety co skutkowało zapadnięcięm się tej planety "w sobie" a co za tym idzie Implozją.

Każdy wie co to implozja, ale czy Implozja kończy się eksplozją tak jak to było przedstawione w filmie?

Obrazek

Czy też może "zapadanie się w sobie" osiąga w końcu jakąś masę krytyczną, która przeradza sie w eksplozję?
Obrazek When Dreams Come True...
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Naprawdę nie wiem czy to może Stargateowy głód to spowodował ale ten odcinek jest w mojej opinii jednym z najlepszych Atlantisów już od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że utrzymają poziom z tego odcinka (chociaż przynam , że to mało realne :wink: ) i będzie tak do końca sezonu. Następny odcinek zapowiada się ciekawie :)
kuczim
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kuczim »

Odcinek całkiem całkiem najleszy w tym sezonie Efekty 10/10 fabuła wątek głowny 8/10 - mogli bardziej rozwinąć, bitwa czyli akcją no wkącu na to czekalem tylko troche za krótka 8/10 no i pojawil sie wątek romantyczny Szeperad - Larin,czyżby zaiskrzyło ogólnie odcinek 9/10
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista

Post autor: kendzi »

xvidasd pisze: znak, że strajk scenarzystów odniósł skutek
Jeśli dobrze pamiętam to gdy zaczął się strajk Atlantis miał już gotowe wszystkie scenariusze, wiec to żaden nowy człowiek za ten swietny odcinek nie odpowiadał.
We are against piracy, please don't attack ships.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

[4x12] Obrazek
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

:D :D :D :D :D
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Merlin_
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Merlin_ »

Dzieki ASD, zabieram się za sciąganie :)
lonczyn787
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lonczyn787 »

sto krotne dzieki za kolejne wstawki 11 odcinek podobal mi sie bardzo nareszcie cos sie ruszylo jesli chodzi o watek glowny jak i o klimat. zabieram sie za sciaganie dwunastki mam nadzieje ze sie nie rozczaruje.
Ceryn
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Ceryn »

Właśnie skończyłem oglądać 12 odcinek. Wydaje mi się, że serial powoli się budzi do życia na nowo. Mam nadzieję, że utrzyma on taki poziom.
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

zyczmy scenarzystom dobrej weny tworczej jak w SG-1 :D
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

wczoraj nadrobiłem zaległości i obejrzałem odcinki 4x10,11,12 i musze przyznac że serial chyba wraca do dawnej formy, szczególnie genialny (w porównaniu do reszty 4 sezonu) odcinek 11 (FRAN! mnie rozwaliła :P) ale i ep 12 niezły był. ciekawe co scenarzyści dla nas przygotowali w 13 odcinku... mam nadzieje ze to nie byl tylkjo chwilowy skok jakosci serialu, i że ten poziom utrzyma sie do konca serialu :wink:
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

witam witam.

Moj brat oglada teraz sezon 3 atlantis i dowiedzialem sie od niego ze odcinki sa pomieszane (14-15-16-17-18-19) oraz Plik video 14 jest zepsuty, przerywa sie itd...

czy jest jakies logiczne wytlumaczenie? Zrobilem force recheck 2 razy i nico....
Liroy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Liroy »

tak cos pamietam ze bylo nie teges ale da sie obejrzec :P
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

Moj brat oglada teraz sezon 3 atlantis i dowiedzialem sie od niego ze odcinki sa pomieszane (14-15-16-17-18-19)
Z tego co pamiętam to były problemy gdy wychodził sezon odcinek po odcinki, wtedy ktoś kto go wstawiał to zamiast wpisać sezon 3x.. wpisał sezon 10x... (pomyłka do GS-1) - przy uploadzie całego sezony błąd został poprawiony

Co do samego 14 odcinka powinien być dobry - u mnie w każdym razie działa :)

PS. Jak masz troszkę czasu przejrzyj cały temat na starym forum - może tam jest dokładniejsza odpowiedz ;)
Awatar użytkownika
darklord
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: darklord »

AAA kojąże czy to nie było przypadkiem to jak ten doktorek zginoł w ktoryms odcinku a potem za jakies dwa odcinki znowu sie pojawił w serialu
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Co do 3goe sezonu:
Śmierć doktorka nie miała większego wpływu na główne wątki, więc jak ktoś nie oglądał jeszcze to może spokojnie oglądać tak jak jest.

Co do nowego epa to podobał mi się chyba najbardziej z ostatniej serii, mam nadzieje że nie obniżą poziomu scenariusza w następnych i będą trzymać się więcej głównego wątka, a odskocznie będą nie częściej niż co 4-5 epy.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ