Criminal Minds

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie
youtube Warszawa

Post autor: An25driu »

Criminal Minds [5x13-14] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

Kod: Zaznacz cały

http://thepiratebay.org/torrent/5346105
ana81
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ana81 »

Wyjątkowo słabe odcinki :(
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Czy ktoś wie coś więcej o spin-offie Criminal Minds?
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

http://hatak.pl/news/7787/Jest_glowna_bohaterka_spinoffu_Criminal_Minds/
http://hatak.pl/news/7688/Forest_Whitaker_gwiazda_spinoffa/
http://hatak.pl/news/6887/Powstanie_spinoff_serialu_Criminal_Minds/
Tyle znalazłem :)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Dzięki saper202,
Jednak trochę mało w tych newsach mówią o treści serialu, może coś więcej się pojawi niedługo.
Awatar użytkownika
An25driu
Wskaż do odpowiedzi
sprawdź mnie
sprawdź mnie

Post autor: An25driu »

Criminal Minds [5x15] (XviD asd) EnglishV+NapisyPL Obrazek

http://thepiratebay.org/torrent/5385027
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Dyskusja o tym serialu jakoś ucichał.
A ja się zastanawiam jak mogłem przegapić taki serial i dopiero niedawno się nim zainteresowałem.
Już dawno żaden serial tak mnie nie pochłonął.
Trochę się dziwie bo wciągnął mnie seriali którego odcinki nie są ze sobą powiązane i brak jest jakiejś historii przewodniej.
A ten serial jest świetny.
Jestem właśnie na 4 sezonie i już się boję co będę oglądał dalej. :shock:
Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jeśli dobrze zrozumiałem, to najnowszy odcinek jest jednocześnie czymś w rodzaju pilota spin-offu "Criminal Minds". Ciekawe, czy ten "odłam" się przyjmie i będzie równie fascynujący, co oryginał :) Czasem się to w sumie udaje, jak np. w przypadku serii "CSI", choć i tu zdania są często rozbieżne :)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Dzięki Bostonq za info, nie wiedziałem, że to już teraz. Ja osobiście też mam nadzieję, że wyjdzie z tego coś dobrego, chociaż zapewne nie dorówna pierwowzorowi, który ihmo jest jednym z lepszych seriali kryminalnych. Nie przepadam za Forestem Whitakerem, ale może zmienię opinię po tym serialu.

ps.
Znana jest data premiery i nazwa spin-offu?
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Na razie podają wszędzie tytuł "Minds 2.0". A premiera to wrzesień.

A ten najnowszy odcinek ma "fachową" nazwę: backdoor pilot :)
webik
Wskaż do odpowiedzi

Nowe odcinki

Post autor: webik »

Kiedy można się spodziewać następnych odcinków? Czy potrzebne jest jakieś wsparcie ??? Przedtem jakoś to w miarę płynnie się odbywało:) Teraz czuje się jak na odwyku :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

W nowej ramówce brak jest spin-offu niestety. Wiec wygląda na to że jeszcze poczekamy trochę.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ostatnio - ze sporym poślizgiem - skończyłem sezon. Zakończenie tradycyjnie mocne, z przeniesieniem na kolejny sezon. A w nim już nie będzie A. J. Cook, bo nie ma pieniędzy. Na dodatek odcinki z Paget Brewster zostaną zredukowane, z tego samego powodu. Grupa więc ulegnie odfeminizowaniu, co w sumie jest smutne, zarówno z fabularnego, jak i estetycznego punktu widzenia. Szczerze powiedziawszy, jest to trochę specyficzne, bo skoro są pieniądze na spin-off (którego jakość jest jak na razie potencjalna tylko, kto wie, czy nie wyląduje to wszystko w koszu), to czemu nie ma na J.J - wnosiła do serialu nie tylko delikatną urodę, ale też pewną wrażliwość, która w tym dość brutalnym świecie była potrzebna. Szkoda.
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

Straszne wieści. Czyżby to oznaczało koniec Criminal Minds?

Ciekawe, jak to rozwiążą w serialu. Może ktoś ją zabije? To na pewno by było ciekawe posunięcie..
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

http://ausiellofiles.ew.com/2010/06/14/ ... -a-j-cook/

Tu piszą, że później się jakaś nowa postać kobieca pojawi. Może więc powody były inne, niż finansowe - nawet przekreślili słowo "financal" :) Tak czy siak, J.J. raczej nie zobaczymy :( Tym bardziej, że komuś nowemu, nieznanemu jeszcze na przykład, można zapłacić mniej...
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Bezsensowne posunięcie. Sami mężczyźni.. jakby to większy odsetek kobiet oglądało ten serial? No nic serial na pewno straci na oglądalności i może go skasują. Ja już bez J.J. raczej oglądać nie będę.
A spin-off zupełnie mi do gustu nie przypadł.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

No, odcinek pomostowy nie był szczególnie porywający. O ile Forest Whitaker jest ogólnie świetnym aktorem, to w tym przypadku zachowywał się dziwnie jakoś. I ta grupa też nie zapowiadała się jakoś porywająco - z tym bucowatym snajperem na czele :) Choć wątek kolesia z więzienia był ciekawy. Aczkolwiek nie wróżę popularności na miarę tej, co zyskały np. CSI NY czy Miami.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Ja też powoli nadrabiam zaległości w kwestii tego serialu i muszę przyznać, ze odcinek 100 był świetny. Wszystko, co najlepsze w tym serialu. Napięcie, konkretny seryjny zabójca, jego osobiste powiązanie z jednym z agentów i pełen dramatyzm sytuacji. Po tym odcinek potwierdził mnie w przekonaniu, ze to jest naprawdę dobry serial(a może nawet bardzo dobry).

Z drugiej strony zasmuciła mnie trochę wiadomość, ze A.J.Cook opuszcza serial, który naprawdę była wśród nich wszystkich taka normalna(znaczy mało w niej było FBI). Z kolei nie przepadam za Paget Brewster i jej mniejsza obecność w serialu mi jest na rękę.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Ja już też skończyłem najnowszy sezon Criminal Minds. I co mogę powiedzieć? Sezon dla mnie bardzo dobry, sprawa Foeyta i odcinek 100 to był majstersztyk. Co do zakończenia mam mieszane uczucia, bo po takdobrym całym sezonie oczekiwałem czegoś mocniejszego i tego nie dostałem.

Jeśli chodzi o odcinek, w którym pojawiła się 'grupa spin-offowa' to pracowali oni nad b.ciekawą sprawą, ale sam ten nowy zespół mnie nie porwał.
Po zobaczeniu tego odcinka to pomyślałem, że ten spin-off to będzie 'Criminal Minds na luzie', bo oni żadnych garniaków, troszkę mniej zdyscyplinowani, więcej luzu. Z uwagi na to, że jestem fanem serii CM to na pewno spin-off zacznę oglądać, ale co będzie później to nie wiadomo.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

A ja dopiero niedawno zacząłem przygodę z Criminal Minds. Nie przepadam za serialami kryminalnymi. ale to jest jeden z niewielu wyjątków (tak jak Life, The Inside). Podoba mi się to zaglądanie w umysł zabójcy i ogólnie sposób rozwiązywania zbrodni. Skończyłem właśnie oglądać pierwszy sezon i zabieram się za następne...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ