Chuck

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: spiderpp »

Shedao Shai lepiej późno niż wcale ; )

Ja ostatnio odrobiłem zaległości, co do tego serialu i muszę stwierdzić, że Chuck dostarcza niesamowitej rozrywki.
100% poparcia dla poniższej wypowiedzi:
Bostonq pisze:Ale: ja wiem, że to jest serial "lekki", bez większych ambicji zbawiania świata, lecz jako taki właśnie sprawdza się doskonale. Humor, postaci, akcja - to wszystko jest na najwyższym poziomie. To jest PRAWDZIWA rozrywka. Przynajmniej ja tak ją rozumiem.
Mam nadzieję, że zbliżający się powoli finał sezonu nie będzie mniej emocjonujący niż odcinki w środku sezonu.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Chuck jest super! Serio dawno żaden serial mi się tak nie spodobał. Ostatnimi czasy oglądałem sobie "The Big Bang Theory" - serial fajny, śmieszny, ale zdążyłem się przez to przyzwyczaić do czegoś czego nie cierpię - podkładanego śmiechu widowni, wymuszonych "śmiesznych sytuacji", zasady że co pół minuty musi paść jakiś śmieszny tekścik, bohaterowie się wysilają na jakieś ironiczne, zgryźliwe wypowiedzi. Z początku to śmieszy, potem nudzi, teraz już żenuje i zniechęca. Ale do rzeczy :-)

W Chucku tego nie ma, jest dużo śmiechu, ale te sytuacje nie są ładowane na siłę, są odcinki że ciągle rżę jak koń a jednocześnie na ekranie DZIEJE SIĘ coś - przyjemne relacje miedzy bohaterami, dużo akcji, ciekawa fabuła, fajne laski - słowem nie można się nudzić. To nie sitcom, tylko prawdziwy, pełnokrwisty :D serial akcji/komediowy. Dziś wieczorem skończę 1 sezon.

Uwielbiam Adama Baldwina - widziałem go w Day Breaku, Firefly, X-Files, The Inside i Full Metal Jacket, wszędzie mi się podobał, tak samo tu. Yvonne Strachovski to klasa sama w sobie, w Mass Effectcie 2 ciągle chodziłem z Mirandą (postacią modelowaną wg jej wyglądu) :D

Piękne nawiązania do popkultury - zestrzelony lot 815 :D:D:D , hot coffee itd.

Polecam.
5zymon
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: 5zymon »

Chuck jest super!
Zgadzam się :) , ale muszę przyznać że końcówka 3 sezonu nie była już taka tylko lekka i zabawna trochę powagi się już pojawiało. ( Teraz mamy sezon "3,5")
"The Big Bang Theory" [...] Z początku to śmieszy, potem nudzi, teraz już żenuje i zniechęca
Nie zgadzam się ;) ale co kto woli ;]Co do zniechęcania to z "teorią" właśnie chyba jest odwrotnie, 3 sezon ma największą oglądalność ale to nie musi znaczyć że jest najlepszy
dory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dory »

RazorX63 pisze:LOL. W najnowszym odcinku jest dialog po polsku w wykonaniu Sarah z nieznajomym. WOW ;D
Oprócz tego znalazłem coś dodatkowo ciekawego w tym odcinku (3x14).
W tej wersji co ja mam(XviD-LOL) w 25min57sec możemy zobaczyć samochód fiat126p :D:D
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

Chuck cały czas potrafi zaskakiwać :-) oby tak dalej :)
Jedna bardzo dobra rzecz to:
Spoiler:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

oj Chuck zaskakuje, oj zaskakuje :D odcinki 3 sezonu caly czas trzymaja bardzo wysoki poziom. Oby tak dalej. Cieszę się że serial dostaje 4 sezon i prawdoodobnie pojawi sie we wrzesniu. 3x16 i 3x17 były świetne a w nastepny wtorek 2-godzinny finał :D z 30 sekundowego trailera widać że oj - BĘDZIE SIĘ DZIAŁO! Coś sądzę że w next week nie zdaze na zajęcia z Elektrotechniki bo bede zbyt zaabsorbowany ogladaniem :D
dory
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dory »

Natrafiłem w internecie na takie króciutkie filmiki związane z chuckiem.
Tzw: "Chuck Webisode".
Jak by ktoś był zainteresowany to pod tym linkiem można obejrzeć 5 takich filmików.

http://www.youtube.com/results?search_q ... isode&aq=f

Jak by ktoś natrafił na więcej takich rzeczy to proszę pisać.

Ogólnie patrząc na to i na różne strony internetowe związane z Chuckiem to BuyMore robi niezłą furorę tam w stanach. Wpiszcie w google "buymore" a znajdziecie sporo stron o buymore. Najlepsze jest, że chuck wszędzie jest pracownikiem miesiąca :D
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Sezon 3 zakończony. Był świetny i nic dziwnego że serial dostał 4 sezon. Fajnie pomyślane wątki, szczególnie Morgan błyszczał w tym sezonie.
Spoiler:
Szkoda troche że do jesieni/zimy (nie wiadomo chyba jeszcze kiedy startuje 4 sezon) muszę czekać aż powróci mój ulubiony praktycznie serial :P
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Dużo zostało tu napisanych pozytywnych opinii na temat najnowszego sezonu Chucka, ale niestety ja...
.... muszę się z nimi zgodzić :-p

Dobra rozrywka, wartka akcja, niesamowity Morgan(może spin-off tylko z Buy More :-)) i nic tylko oglądać.
Naprawdę polecam wszystkim!
magmagiq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: magmagiq »

Według mnie, Chuck to jeden z lepszych seriali komediowych jakikolwiek powstał :)
Wyszły już 3 sezony, a zaskakuje tak, jak przy pierwszych odcinkach :)
+do tego główna aktorka ma Polskie korzenie :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Powiedziałbym raczej inaczej - siła serialu leży nie w tym, że zaskakuje jak przy pierwszych odcinkach, ale że jest coraz lepszy :) W sumie zaczął się dość klasycznie, jako w miarę zabawna historia o przypadkowym szpiegu, nic wielkiego tak naprawdę - a rozwinął się, że ho ho :) Wszystkiego było coraz więcej, akcji, humoru, pomysłów inscenizacyjnych, efektów. Niewiele seriali tak ma, że z czasem stają się coraz lepsze, z reguły jest na odwrót :)
Ostatnio zmieniony 24 lipca 2010, 22:12 przez Bostonq, łącznie zmieniany 1 raz.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Tak jak pisze Bostonq.
Sam mam wrażenie, ze serial jest lepszy niż sami producenci/scenarzyści przewidywali początkowo ; )
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Wygląda to trochę tak, jakby się uczyli w trakcie :) I coraz odważniej podchodzili do tematu, oglądali więcej filmów, w których podpatrywali różne rozwiązania. Pewnie nie bez znaczenia są finanse, serial zyskiwał na popularności, dostawali większe środki, to i pozwalali sobie na więcej :) I co ważne - widać, że sprawia to im przyjemność - a nie, jak to często bywa - serial staje się wymęczony, jakby z obowiązku.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Skoro poruszyłeś Bostonq motyw wymęczenia... Nie wiem czy to tylko ja tak miałem, ale podczas oglądania trzeciego odczułem pewną różnicę jakościową pomiędzy planowanymi odcinkami, a tymi które były dokręcone "na poczekaniu". Pamiętam że gdy sezon wystartował oglądałem je prawie od razu w momencie pojawienia się w sieci, bo były rzeczywiście świetne ale w miarę jak sezon się rozwijał zacząłem odnosić wrażenie że kolejne odcinki nie są już przygotowywane z taką dbałością o szczegóły jak odcinki początkowe. I chodzi tu tak o kwestie fabularne jak i wykonanie efektów specjalnych/ sztuczek kaskaderskich... Po mimo tych zastrzeżeń i tak z niecierpliwością czekam na start nowego sezonu, gdyż nawet różnymi niedoskonałościami Chuck to i tak jeden z najlepszych nowych seriali komediowych.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

Chuck zbliża się dużymi krokami już w następnym miesiącu koło 21 będzie można obejrzeć nowego Chuck'a :)
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

temat śpi, więc odświeżę. Dziwne, bo sezon jest jak na razie bardzo dobry. Od pierwszego dobrego odcinka, przez 2 średni a kolejne 3 świetne.
Spoiler:
a teraz dodam że NBC podjęło decyzje w sprawie dalszych losów Chucka...

i jest to decyzja jak najbardziej pomyślna :D

Yupikayey :D Satysfakcjonujące wyniki oglądalności sprawiły że sezon 4 zostaje przedłużony z 13 do 24 odcinków (serial dostał +11 eps) a także już teraz serial dostał zielone światło na 5 sezon :D:D:D
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Helventis pisze:temat śpi, więc odświeżę. Dziwne, bo sezon jest jak na razie bardzo dobry
Może serial jest tak dobry że ludziom brakuje słów? :)
Mi również nowy sezon się podoba, wydaje się że udało się w tych nowych odcinkach osiągnąć równowagę pomiędzy akcją a relacjami pomiędzy Chuckiem i Sarą.
Helventis pisze:Od pierwszego dobrego odcinka, przez 2 średni
Średni? IMO właśnie ten odcinek był bardzo fajny i nadzwyczaj dobrze wykonany. No ale nie ma obowiązku żeby każdemu podobało się to samo.

Tak czy inaczej, fajnie że będzie jeszcze co najmniej jeden sezon, to powinno pozwolić na stworzenie jakiejś bardziej zwartej, długoterminowej fabuły.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
sirio
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: sirio »

Od dwóch dni oglądam Chucka ;jestem po 1 odc s3; (a viva L4 ;p) i dawno się tak dobrze nie bawiłem oglądając serial :) Postacie napisane i wykreowane bez wyjątku rewelacyjnie :)

Sam główny bohater to
Spoiler:
wyrzuciłem to z siebie i mi ulżyło ;p;p
to ja wracam do 2.0

sirio out

EDIT:
Kilka dni później...

Dotarłem do bierzącego sezonu/odc i przyznaje ,że nie nudziłem się ani przez chwilę. Scenarzyści Chucka dokonali wielkiej rzeczy bo jak ktoś już zauważył zazwyczaj z sezonu na sezon seriale mają tendencję do wypalania się, a tu imo jest coraz lepiej. W odniesienu do wcześniejszej części posta zmieniło się jedynie to ,że
Spoiler:
Polecam !
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Jak wam się podoba najnowszy sezon Chucka?
Bo ja musze powiedzieć, ze mnie nie zachwyca i nie wciąga tak jak poprzednie. Może to wszystko spowszedniało. Chciałbym więcej Jeffstera, więcej akcji w Buy More, a dostaję głównie rozważania na temat związku dwóch agentów. Muszę powiedzieć, ze obecnie jestem na 14 odcinku, więc nie wiem, może sytuacja się później zmieniła...
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Niestety zgadzam się z spiderpp , mam wrażenie że Chuck "jump the shark"(niby akcja jest ale wątek Sarah Chuck jest nudny),
Spoiler:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ