Stargate Atlantis
-
kendzi
Wskaż do odpowiedzi - specjalista
- youtube Warszawa
-
despo
Wskaż do odpowiedzi - zawodowiec
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
- Kontakt:
Witam. Widzę że zaczynają się rozkminki
) To jest też dorzucę parę.
-w całym wszechświecie mówią po angielsku.
-w 99% przypadkach na każdej planecie jest atmosfera którą można oddychać
-gwiezdne wrota zasilane są w bazach ZPM. A na planetach??? Jakoś się same zasilają .. Bo jak by były zasilane ZPM to by je zabrali i użyli podczas ataku Wraight , a nie latali gdzie indziej i kombinowali lub sprowadzali z bazy z ziemi
-jak widzisz jakąś obcą twarz która należy do zespołu z głównymi bohaterami to czeka ją jakieś nieszczęście przeważnie śmierć.
-broń gościa z dredami to perpetu mobile . Nie wymaga ładowania ,podładowania zasilania itp. Można nią wypalać dziury w metalu bez naładowania i uzupełniania energii.
- Tejla ciągle żyje.. Taki żart bo jej nie lubię. Była przywódczynią swojego ludu , ale poszła pomagąć w Antlatis hehehhe. Zamiast rządzić to teraz nią rządzą. Trochę to nadmuchane.
fajnie czasami po rozkminiać .
Pozdro

-w całym wszechświecie mówią po angielsku.
-w 99% przypadkach na każdej planecie jest atmosfera którą można oddychać
-gwiezdne wrota zasilane są w bazach ZPM. A na planetach??? Jakoś się same zasilają .. Bo jak by były zasilane ZPM to by je zabrali i użyli podczas ataku Wraight , a nie latali gdzie indziej i kombinowali lub sprowadzali z bazy z ziemi
-jak widzisz jakąś obcą twarz która należy do zespołu z głównymi bohaterami to czeka ją jakieś nieszczęście przeważnie śmierć.
-broń gościa z dredami to perpetu mobile . Nie wymaga ładowania ,podładowania zasilania itp. Można nią wypalać dziury w metalu bez naładowania i uzupełniania energii.
- Tejla ciągle żyje.. Taki żart bo jej nie lubię. Była przywódczynią swojego ludu , ale poszła pomagąć w Antlatis hehehhe. Zamiast rządzić to teraz nią rządzą. Trochę to nadmuchane.
fajnie czasami po rozkminiać .
Pozdro
-
Wskaż do odpowiedzi
Scenarzyści doszli do wniosku, że Star Trek wprowadził dość nowych języków ....aksel3 pisze: -w całym wszechświecie mówią po angielsku.
Pozdro
Logiczne jest, że starożytni którzy oddychali tlenem, większość wrót postawili na planetach z odpowiednią atmosferąaksel3 pisze: -w 99% przypadkach na każdej planecie jest atmosfera którą można oddychać
Pozdro
Gdzie znalazłeś tą głupotę?? ZPM potrzebne są do działania bazy, bądź, do przesyłania przez wrota na "duże" odległośći, np. z Atlantis na Ziemię.aksel3 pisze: -gwiezdne wrota zasilane są w bazach ZPM. A na planetach??? Jakoś się same zasilają .. Bo jak by były zasilane ZPM to by je zabrali i użyli podczas ataku Wraight , a nie latali gdzie indziej i kombinowali lub sprowadzali z bazy z ziemi. A wrota zasilane są z kryształów.
Pozdro
Ty pewnie oczekujesz, że po każdym odcinku podłączy sobie ją do kontaktu obok łóżka przed snem...aksel3 pisze: -broń gościa z dredami to perpetu mobile . Nie wymaga ładowania ,podładowania zasilania itp. Można nią wypalać dziury w metalu bez naładowania i uzupełniania energii.
Pozdro
Teal'c podobną rolę odegrał ;]aksel3 pisze: - Tejla ciągle żyje.. Taki żart bo jej nie lubię. Była przywódczynią swojego ludu , ale poszła pomagąć w Antlatis hehehhe. Zamiast rządzić to teraz nią rządzą. Trochę to nadmuchane.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Oczywiście na wszystko można wymyślec jakieś mniej lub bardziej logiczne wyjaśnienie. Ale jeśli takie dziwaczne przypadki scenarzyści zaczynają mnożyc na potęgę to wiele osób zaczyna odczuwac lekki dyskomfort - cos jest nie tak - a ja nie lubię jak się ze mnie robi głupka.
JA wiem, że to sajens ale od tego gatunku do "bajki" nie daleko.
Jeśli powrót Becketa nie zostanie jakoś (w miarę) logicznie wytłumaczony to chyba przestanę oglądac ten serial.
Wyjaśnienia w stylu:
W każdym serialu muszą byc ustanowione jakieś granice poza które się nie przekracza - nawet w sci-fi. Skoro Becket może nagle ożyc albo przybyc ze swiata równoleglego to może w nastepnym odcinku Rodney odkryje u siebie zdolnosc chodzenia po scianie? A co! - przydała by mu sie w przedostatnim odcinku
JA wiem, że to sajens ale od tego gatunku do "bajki" nie daleko.
Jeśli powrót Becketa nie zostanie jakoś (w miarę) logicznie wytłumaczony to chyba przestanę oglądac ten serial.
Wyjaśnienia w stylu:
do mnie nie przemawiają.kendzi pisze:pochodzi ze świata równoległego i już
W każdym serialu muszą byc ustanowione jakieś granice poza które się nie przekracza - nawet w sci-fi. Skoro Becket może nagle ożyc albo przybyc ze swiata równoleglego to może w nastepnym odcinku Rodney odkryje u siebie zdolnosc chodzenia po scianie? A co! - przydała by mu sie w przedostatnim odcinku

-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
- Kontakt:
Dzięki Ceryn za wyjaśnienie. Teraz będzie mi się lepiej oglądać. W startreku wybrneli z temu języków uniwersalnymi tłumaczami wszczepianymi w głowę. A w SG jakoś nie. Ale jak pisze przedmówca sci-fi nie daleko do bajki. Scenarzyści muszą się pilnować żeby nie popaść w jakieś niedorzeczności. Tak jak to miało miejsce SG1. Nie wiem czy pamiętacie, ale mieli tam takie łóżeczko które ożywiało. I tak naprawdę nie wiadomo było czy ktoś umarł naprawdę czy go ktoś nie zataszczył do łóżka i uzdrowił. Nawet było gdzieś taki wątek że ulubioną torturą Gulów było torturowanie zabijanie i ożywianie.
-
Wskaż do odpowiedzi
to był sarkofag, a nie łóżeczkoaksel3 pisze:Nie wiem czy pamiętacie, ale mieli tam takie łóżeczko które ożywiało
poza tym to bylo co innego, bo jak wiadomo z historii sarkofagow uzywano do przechowywania zabalsamowanych zwlok faraonow i waznych ludzi, zwloki rozkladaly sie w nich w minimalnym tempie, wiec ich uzycie w celu uzdrawiania mialo sens.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
beata101
Wskaż do odpowiedzi - wszystko
- Ulubiony Serial: Supernatural
Nie wiem jak wy, ale ja oglądać zamierzam. Nie sztuka ogladac serial bardzo dobry od pierwszego do ostatniego odcinka, sztuka pobłażliwie znieśc i te gorsze odcinki, albo gorszy sezon i poczekać
. Jestem fanka tego serialu, więc chociaż zgadzam sie, że 4 sezon wyrażnie obniżył loty, czekam na dalsze odcinki.
To jest tak jak z innymi serialami- dla mnie 2 sezon Prison break był beznadziejny, ale obejrzałam , a teraz z przyjemnościa oglądam
3 który jest według mnie dużo lepszy.
P>S Najlepiej problem języków we wszechświecie rozwiązano w Farscape. pamietacie mikroby translacyjne?
To jest tak jak z innymi serialami- dla mnie 2 sezon Prison break był beznadziejny, ale obejrzałam , a teraz z przyjemnościa oglądam
3 który jest według mnie dużo lepszy.
P>S Najlepiej problem języków we wszechświecie rozwiązano w Farscape. pamietacie mikroby translacyjne?
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
http://www.jensenackles.pl
-
asd
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
[4x18]
Added after 3 hours 27 minutes:
Właśnie oglądnąłem i uważam ten odcinek za by może przełomowy.
Dziwne, że narzekacie - w tym odcinku w końcu okazuje się, że jest szansa na to, że
Oby tylko tym razem nie było jak z ORI w SG-1 - na chwilę ożywiło to serial by zaraz po tym scenarzystom skończyła się wena i wrócili do Goauldów co wiadomo jak się skończyło.
Sam pomysł "ożywienia"
uważam więc za ciekawy w przeciwieństwie do
to samobója 
Ale czekam z niecierpliwościąna kolejny odcinek!

Added after 3 hours 27 minutes:
Właśnie oglądnąłem i uważam ten odcinek za by może przełomowy.
Dziwne, że narzekacie - w tym odcinku w końcu okazuje się, że jest szansa na to, że
Spoiler:
Sam pomysł "ożywienia"
Spoiler:
Spoiler:

Ale czekam z niecierpliwościąna kolejny odcinek!

-
despo
Oglądnąłem ostatni ep. mam mieszane uczucia. W sumie nie był taki zły, ostatnia scena bardzo zaskakująca, ale niestety w negatywnym znaczeniu no chyba, że wytłumaczą to co się stało naprawdę dobrą historyjką. Podsumowując w końcu trochę akcji w głównym wątku, te przerywniki były już dosyć denerwujące. Następne odcinki zapowiadają sie już bez przerywników, zresztą blisko już koniec tej serii.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
despo
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd