Stargate Atlantis

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
kendzi
Wskaż do odpowiedzi
specjalista
specjalista
youtube Warszawa

Post autor: kendzi »

E... a czym jest tenn siwy kosmyk??? Przeciez on nie miał siwych włosów tylko siwy kosmyk włosów a ten ma nadal (co widać na zdjęciu kilka postów wyżej)!
We are against piracy, please don't attack ships.
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: despo »

Cienko widać pod tym żelem, mimo to był trochę bardziej siwy, miał porządną łatę na głowie.
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

despo pisze:Cienko widać pod tym żelem, mimo to był trochę bardziej siwy, miał porządną łatę na głowie.
Pofarbował sobie na bank :P
aksel3
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę
Kontakt:

Post autor: aksel3 »

Witam. Widzę że zaczynają się rozkminki :)) To jest też dorzucę parę.
-w całym wszechświecie mówią po angielsku.

-w 99% przypadkach na każdej planecie jest atmosfera którą można oddychać

-gwiezdne wrota zasilane są w bazach ZPM. A na planetach??? Jakoś się same zasilają .. Bo jak by były zasilane ZPM to by je zabrali i użyli podczas ataku Wraight , a nie latali gdzie indziej i kombinowali lub sprowadzali z bazy z ziemi

-jak widzisz jakąś obcą twarz która należy do zespołu z głównymi bohaterami to czeka ją jakieś nieszczęście przeważnie śmierć.

-broń gościa z dredami to perpetu mobile . Nie wymaga ładowania ,podładowania zasilania itp. Można nią wypalać dziury w metalu bez naładowania i uzupełniania energii.

- Tejla ciągle żyje.. Taki żart bo jej nie lubię. Była przywódczynią swojego ludu , ale poszła pomagąć w Antlatis hehehhe. Zamiast rządzić to teraz nią rządzą. Trochę to nadmuchane.

fajnie czasami po rozkminiać .

Pozdro
Ceryn
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Ceryn »

aksel3 pisze: -w całym wszechświecie mówią po angielsku.
Pozdro
Scenarzyści doszli do wniosku, że Star Trek wprowadził dość nowych języków ....
aksel3 pisze: -w 99% przypadkach na każdej planecie jest atmosfera którą można oddychać
Pozdro
Logiczne jest, że starożytni którzy oddychali tlenem, większość wrót postawili na planetach z odpowiednią atmosferą
aksel3 pisze: -gwiezdne wrota zasilane są w bazach ZPM. A na planetach??? Jakoś się same zasilają .. Bo jak by były zasilane ZPM to by je zabrali i użyli podczas ataku Wraight , a nie latali gdzie indziej i kombinowali lub sprowadzali z bazy z ziemi. A wrota zasilane są z kryształów.
Pozdro
Gdzie znalazłeś tą głupotę?? ZPM potrzebne są do działania bazy, bądź, do przesyłania przez wrota na "duże" odległośći, np. z Atlantis na Ziemię.
aksel3 pisze: -broń gościa z dredami to perpetu mobile . Nie wymaga ładowania ,podładowania zasilania itp. Można nią wypalać dziury w metalu bez naładowania i uzupełniania energii.
Pozdro
Ty pewnie oczekujesz, że po każdym odcinku podłączy sobie ją do kontaktu obok łóżka przed snem...
aksel3 pisze: - Tejla ciągle żyje.. Taki żart bo jej nie lubię. Była przywódczynią swojego ludu , ale poszła pomagąć w Antlatis hehehhe. Zamiast rządzić to teraz nią rządzą. Trochę to nadmuchane.
Teal'c podobną rolę odegrał ;]
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Oczywiście na wszystko można wymyślec jakieś mniej lub bardziej logiczne wyjaśnienie. Ale jeśli takie dziwaczne przypadki scenarzyści zaczynają mnożyc na potęgę to wiele osób zaczyna odczuwac lekki dyskomfort - cos jest nie tak - a ja nie lubię jak się ze mnie robi głupka.

JA wiem, że to sajens ale od tego gatunku do "bajki" nie daleko.

Jeśli powrót Becketa nie zostanie jakoś (w miarę) logicznie wytłumaczony to chyba przestanę oglądac ten serial.
Wyjaśnienia w stylu:
kendzi pisze:pochodzi ze świata równoległego i już
do mnie nie przemawiają.

W każdym serialu muszą byc ustanowione jakieś granice poza które się nie przekracza - nawet w sci-fi. Skoro Becket może nagle ożyc albo przybyc ze swiata równoleglego to może w nastepnym odcinku Rodney odkryje u siebie zdolnosc chodzenia po scianie? A co! - przydała by mu sie w przedostatnim odcinku :P
Obrazek When Dreams Come True...
aksel3
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę
Kontakt:

Post autor: aksel3 »

Dzięki Ceryn za wyjaśnienie. Teraz będzie mi się lepiej oglądać. W startreku wybrneli z temu języków uniwersalnymi tłumaczami wszczepianymi w głowę. A w SG jakoś nie. Ale jak pisze przedmówca sci-fi nie daleko do bajki. Scenarzyści muszą się pilnować żeby nie popaść w jakieś niedorzeczności. Tak jak to miało miejsce SG1. Nie wiem czy pamiętacie, ale mieli tam takie łóżeczko które ożywiało. I tak naprawdę nie wiadomo było czy ktoś umarł naprawdę czy go ktoś nie zataszczył do łóżka i uzdrowił. Nawet było gdzieś taki wątek że ulubioną torturą Gulów było torturowanie zabijanie i ożywianie.
nyana
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nyana »

aksel3 pisze:Nie wiem czy pamiętacie, ale mieli tam takie łóżeczko które ożywiało
to był sarkofag, a nie łóżeczko

poza tym to bylo co innego, bo jak wiadomo z historii sarkofagow uzywano do przechowywania zabalsamowanych zwlok faraonow i waznych ludzi, zwloki rozkladaly sie w nich w minimalnym tempie, wiec ich uzycie w celu uzdrawiania mialo sens.
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

hmm... jestem po odcinku 4x18 i nie wiem czy się śmiać czy płakać
Spoiler:
Jeżeli tego sezonu jakoś ciekawie nie zakończą to chyba sobie odpuszcze dalsze oglądanie i będę się łudził nadzieją że Stargate universe będzie czymś porządnym...
fasolke
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: fasolke »

hehe tak to napisałeś, że aż sie zastanawiam czy w ogóle zassać ten odcinek :/
Awatar użytkownika
beata101
Wskaż do odpowiedzi
wszystko
wszystko
Ulubiony Serial: Supernatural

Post autor: beata101 »

Nie wiem jak wy, ale ja oglądać zamierzam. Nie sztuka ogladac serial bardzo dobry od pierwszego do ostatniego odcinka, sztuka pobłażliwie znieśc i te gorsze odcinki, albo gorszy sezon i poczekać :grin: . Jestem fanka tego serialu, więc chociaż zgadzam sie, że 4 sezon wyrażnie obniżył loty, czekam na dalsze odcinki.
To jest tak jak z innymi serialami- dla mnie 2 sezon Prison break był beznadziejny, ale obejrzałam , a teraz z przyjemnościa oglądam
3 który jest według mnie dużo lepszy.
P>S Najlepiej problem języków we wszechświecie rozwiązano w Farscape. pamietacie mikroby translacyjne? :grin:
http://www.supernatural.com.pl
http://www.jensenackles.pl
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

[4x18] Obrazek

Added after 3 hours 27 minutes:

Właśnie oglądnąłem i uważam ten odcinek za by może przełomowy.
Dziwne, że narzekacie - w tym odcinku w końcu okazuje się, że jest szansa na to, że
Spoiler:
Oby tylko tym razem nie było jak z ORI w SG-1 - na chwilę ożywiło to serial by zaraz po tym scenarzystom skończyła się wena i wrócili do Goauldów co wiadomo jak się skończyło.

Sam pomysł "ożywienia"
Spoiler:
uważam więc za ciekawy w przeciwieństwie do
Spoiler:
to samobója :D

Ale czekam z niecierpliwościąna kolejny odcinek!
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Oglądnąłem ostatni ep. mam mieszane uczucia. W sumie nie był taki zły, ostatnia scena bardzo zaskakująca, ale niestety w negatywnym znaczeniu no chyba, że wytłumaczą to co się stało naprawdę dobrą historyjką. Podsumowując w końcu trochę akcji w głównym wątku, te przerywniki były już dosyć denerwujące. Następne odcinki zapowiadają sie już bez przerywników, zresztą blisko już koniec tej serii.
nyana
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nyana »

szkoda, ze juz wczesniej wiadomo bylo o tym co sie stalo w ostatniej scenie:) lepiej jednak nie czytac zadnych zapowiedzi bo jest wieksza zabawa z ogladania
Awatar użytkownika
despo
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Zapowiedzi czytać warto. Nie czytaj tylko spoilerów w nich zawartych.
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Szok w ostatniej scenie. A niektórzy mieli na forum jakies wizje światów równoległych;)
tgRIDDICKtg
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: tgRIDDICKtg »

Spoiler:
Yogi_18
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Yogi_18 »

tgRIDDICKtg pisze:
Spoiler:
Spoiler:
Według mnie odcinek dobry :)
Teraz czekam na ciąg dalszy i zobaczymy jak to im wyjdzie
Jak jakoś sensownie zakończą to przyznam że te dwa odcinki podniosły poziom serialu, jak spartolą to będzie trzeba się zastanowić nad dalszym oglądaniem :smt083
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

[4x19] Obrazek
Awatar użytkownika